This garden was built for an existing farmhouse-style home on a sloping site. The design features a series of terraces moving down the slope. On the upper level, a copper-roofed dining pavilion with a brick fireplace and slender columns sits beside a small brick and stone sun terrace. From the sun terrace, steps descend to the middle level, where a circular lawn, brick and stone paving, and a covered spa rest beside a rectangular swimming pool aligned with the dining pavilion. The roof over the spa is detailed to match that of the dining pavilion. From the retaining wall supporting the pavilion, three rough stone troughs spill water into the swimming pool.

North of the pool, a lawn path flanked by colorful planting beds climbs back to the upper level. A wrought-iron spiral staircase descends to the lawn and orchard below. SHWA also designed the sun porch and the stone-veneered garage with second-floor studio.
PROJECTSBefore and After gardensstairs, water features, paving, planting design, garden architecture
ContemporaryModern RanchWoodland EntryGardener's GardenGeorgetownSchoolsA Maine IslandJapanese InspiredOutdoor LivingMediterraneanPool GardenSustainableCommercialTapestry

∗ click to view projects
Outdoor Living
Pool and hot tub garden