This garden is a reflection and an extension of the materials and geometry of the clean, contemporary house at its heart. The driveway leads to an entry courtyard paved in gravel and framed by honey locust and sumac trees. Panels of slate in rusty shades reach from the glass facades out into the landscape at the front and back of the house and echo the rich color of the Cor-ten steel on the house.

In the back garden, a plane of lawn is framed by a translucent railing of frosted glass panels. From the lawn, a folded steel staircase ripples up the slope to the sun terrace, also paved in slate. From this terrace, three narrow concrete runnels slide down the slope through a grove of bamboo and extend out into space, pouring water down heavy chains into ceramic pots. Planting is simple, with a limited palette arranged in broad swaths and rows. Walls, paths, and steps of concrete keep the design securely bound to the ground plane.
PROJECTSBefore and After gardensstairs, water features, paving, planting design, garden architecture
ContemporaryModern RanchFibrous plant garden seattle gardenGardener's GardenGeorgetownSchoolsMaine IslandJapanese InspiredOutdoor LivingMediterraneanPool GardenSustainableCommercialTapestry

∗ click to view projects
Contemporary
Contemporary Landscape